Во село Гиновци, општина Ранковце денеска е отворен нов производствен капацитет за пилешко месо на  конзорциумот на домашни и странски инвеститори „Интернешанал фреш фуд”. На отворањето присуствуваа премиерот Зоран Заев, вицепремиерот за борба против корупција Љупчо Николовски, министерот за економија Крешник Бештеши, за финансии Фатмир Бесими…

2

„Една од заложбите на Владата е зголемување на домашното производство на прехранбени и земјоделски производи.Чест ми е што денеска присуствував на почетокот со работа новиот производствен капацитет за пилешко месо на конзорциум на домашни и странски инвеститори „Интернешанал фреш фуд” во селото Гиновци во Општина Ранковце.“ – порача Бектеши.

1

4„Сопственото производство на храна е од голема важност за државата, а голема важност е што отварањето на овој нов производствен капацитет ќе значи и отварање на нови 3.000 работни места.Честитки до инвеститорите за храброста и одлучноста да инвестираат во ваков производствен капцитет.“ – порача министерот за економија.

3