Вицепремиерот за борба против криминал и корупција Љупчо Николовско денеска заедно со премиерот Зоран Заев, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството, Никица Бачовски, пратеничката Соња Михаиловска и домаќинот, градоначалникот на Делчево, Горан Трајковски, го означија почетокот на изградба на нов, современ градски пазар во Делчево.
1
„Развиени општини значат силна економија. Во таа насока се политиките на Владата, континуирано вложуваме за рамномерен регионален развој и јакнење на инфраструктурата на општинско ниво.Ова е значен проект за граѓаните на Делчево, особено што во овој наш крај земјоделските дејности се прилично застапени. Со негова реализација се создаваат современи, подобри услови како за продавачите, така и за купувачите. Современиот градски пазар ќе биде уште едно место двигател на локалната економија во Делчево.“ – рече Николовски.
22
Со буџетски средства и со поддршка на меѓународните финансиски институции Владата спроведува проекти конкретно насочени кон развој на општините, во интерес на граѓаните, истакна вицепремиерот.
33