Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на програмската трибина “Агенда – Земјоделство 20-24” најави бришење на долговите за струја настанати до 2006 година за 200.000 граѓани и семејства кои се заглавени во лавиринт со проблеми од извршители и блокирани сметки.