Тони Делков, градоначалникот на општина Неготино оизвести дека денес општина Неготино прими донација од 200 пакети прехранбени производи за ранливата категорија на граѓани погодени од кризата настаната од коронавирусот.
“Донираните пакети волонтерите ќе ги достават до домаќинствата во деновите што следат. Оваа донација до општина Неготино ја испратија фамилијата Заеви за што јавно им упатувам благодарност за хуманиот гест. Само заедно сплотени ќе изнајдиме решенија за сите предизвици кои ни претстојат во периодот што следи” – изјави градоначалникот Делков.