🔴 Здравствените работници ги добија заслужените повисоки плати.

🔴 Стечајните работници добија месечен надоместок до пензија.

🔴 Пензионерите добија повисоки пензии.

🔴 Младите за прв пат добија нов закон со кој добиваат институционална моќ преку младински совети.

🔴 Претприемачите добија неповратни грантови.

🔴 Земјоделците добија европска финансиска помош и исплата без партиски списоци.

🔴Компаниите добија државна финансиска помош за модернизација, нова опрема и нови вработувања.

🔴 Студентите добија субвенциониран оброк.

🔴 Децата без родители добија подадена рака и достоинствен дом.

🔴 Домаќинствата добија поефтина струја.
Купувачите добија поврат на ДДВ.

🔴 Армијата доби нова опрема и место во НАТО.

🔴 Просветителите добија повисоки плати.

🔴 Градовите и селата добија нови патишта, водоводи и канализации.

🔴 Новинарите добија слобода да истражуваат.

🔴 Производителите на земјоделски производи добија поврат на данок на доход.

🔴 Старите лица со недоволен стаж добија социјална пензија.

🔴 Државата доби позитивен имиџ на меѓународна сцена.

За 2.5 години скоро сите општествени групи и чинители беа опфатени со нови мерки, реформи, закони и проекти.

2.5 години проследени со решавање на децениски проблеми, неколку изборни циклуси и кампањи и безброј опструкции. Период во кој лажните вести и негативизмот беа упорни во прикривање на конкретните чекори и остварувања.

Направеното може да се спори, но не и да се одземе !

Извор: Фејсбук