Многумина тврдат дека тоа е единствениот спас… Вухан и Кина токму така се спасија…
Сан Франциско веќе воведе полициски час… Неколку германски градови го направија истото… Стигнуваат најави и за во други градови или држави…

Мое ЛИЧНО мислење…
Lockdown (полициски час ) ќе има секаде, во цел свет…
Колку порано се примени такво нешто, толку подобро… И со помалку жртви…
Италијанците многу доцна се сетија… Полициски час воведоа во цела Северна Италија, но огромната штета е веќе направена!

#СедиДома

Ацо Лукарoски