Во знак на протест против, како што рекоа, незадоволството од ниските откупни цени на тутунот, вчера дваесетина тутунопроизводители од прилепскиот и долненскиот регион, ги блокираа влезовите во Прилеп.

Еве како еден од протестантите, преку личниот пример, ја образложи „оправданоста“ на протестот:

Тутунопроизводител: Че дојди тутуно, че ти кажи пресметката денеска на комбинато е 240 денари. А тутуно кај мене 170, како е 240?

Новинар: Вас толку ви помина?

Тутунопроизводител: Не, мене ми помина тутуно 220 денари!

Публикум