Целиот исток е фрапиран од скандалозните телефонски разговори од кои се слуша како носителот на листата од ИЕ 3 од Вмро-Дпмне, Игор Јанушев се заканува дека ќе тепа свои сопартијки со боксови и дека ќе убива.

Безброј статуси и коментари со осуда може да се прочитаат деновиве на оваа тема по социјалните мрежи.

Покрај тоа, граѓаните од повеќето општини од ИЕ 3 јавно со транспаренти го изразуваат својот револт и гнев кон овој функционер на Вмрo-Дпмне.

Делчево:

Пехчево:

Петровец: