Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, познат како вечниот пратеник, вечерва кога сите се во шок од трагедијата во Тетово, тој побрза да фаќа политички поени.

Но граѓаните, згрозени од овој потег на Ѓорчев, под неговиот статус на Фејсбук, оставаат негативни коментари: