Откако СДСМ не го поддржа, а тој објави дека на престојните локални избори ќе настапува независно, актуелниот градоначалник на Куманово, Максим Димитриевски се соочи со лавина критики на социјалните мрежи.

240970632_566933367840287_3614967204647287039_n

Граѓаните со коментарите јасно му ставија на знаење дека се разочарани од неговото вртење грб на тие кои му ја додоа довербата. Во коментарите поддржувачите му порачуваат дека семејството треба да се почитува и му замеруваат за тоа што откако не ја доби поддршата за кандидатура, започна со критики и ниски удари против партијата во која до вчера беше член.

241055123_166251295638356_1165491551963661718_n

Меѓу коментарите се забележуваат прашања зошто Димитриевски чекал дури сега за да ја критикува својата партија и јавно да ги изнесе забелешките кои ги имал. Граѓаните прашуваат дали доколку повторно бил кандидат на СДСМ за градоначалник исто така ќе се побунел дека неговата матична партија е узурпирана и шверцерска.

241059726_1004634073661279_2494319400829518083_n

Димитриевски беше исклучен од СДСМ по неговата објава дека на престојните локални избори ќе настапува како независен кандидат со што го прекрши статутот на партијата.

241123563_989483704957424_3878955371460740386_n

„Одлуката е исправна, ти како член знаеше дека не смееш да настапиш како независен, ама пуста власт е прашање“, „Семејството треба да се почитува, а не да се кажува се пред камери. Проблемите да се решаваат во партијата“, „Додека беше градоначалник тогаш ок ти беше партијата, сега наеднаш не чини“, се само дел од коментарите на социјалните мрежи со кои граѓаните го искажуваат разочарувањето од вртењето грб од страна на Димитриевски на неговите поддржувачи.

241133181_1229761830783638_6123166314380882442_n 241137934_1043200153113447_3044529181551333339_n