Ова е човекот кој ја внесе корупцијата на голема врата, го легализираше непотизмот, создаде услови за меѓуетнички конфликт, а негативната кадровска политика ја издигна на ниво на догма.

Фејсбук статус на професорката, Мирјана Најчевска