Во дебатата на телевизија 24, прашан кога ја депонирал оставката во советот на општина Петровец, дополнителниот заменик министер Трипуновски кажа дека тоаа го сторил на 5-ти јануари. Но дали е тоа така, може да се види од следното видео.