Цветане, ти како дел од власта, плата од која држава ке земаш? За пусти пари, Цветане, за пусти фотељи, за пуста власт…не се променивте и не се променивте. Исти сте од груевистичкото време…Само власта ве интересира! Срам и арам да ви е! Ниту се побунивте, ниту се организиравте за тоа што демек најмногу ви сметаше-новото уставно име. Прочитани сте како селски буквар!” – коментира револтиран граѓанин на фејсбук страната на дополнителниот заменик министер за земјоделство, Цветан Трипуновски, откако се појави свечената изјава потпишана од овој кадар на Мицкоски и Груевски, под името Република Северна Македонија.