Кога се планираше Буџетот на Министерството за внатрешни работи за 2020 година, тогашниот министер Оливер Спасовски се заложи и обезбеди финансиски средства за исплата на бонус плата на сите службеници што имаат над 150 прекувремени часа во текот на годината, истакна Славјанка Петровска, дополнителниот министер за внатрешни работи.

„Утре овие средства ќе бидат исплатени. Со ова го решаваме проблемот со тужбите и МВР нема да плаќа дополнителни судски, адвокатски и извешителски трошоци. Грижата за вработените е грижа за државата“, рече Петровска.

ФБ статус на Славјанка Петровска, дополнителниот министер за внатрешни работи.