“Овој случај не заслужува ни да се дискутира за него. Многу е јасно и очигледно дека градоначалникот Димитриевски се впуштил во некоја филмска авантура и отсега па натака на политичката сцена ќе може да смета само на доделување на некој оскар за глума. Се надевам дека во скоро време ќе ни се разјаснат сите нејаснотии околу овој случај” – коментар на гледачка во врска со неконзистентноста на резултатите на тестовите за коронавирус на градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски.