“Новиот министер Чулев, требаше веднаш да се зафати со решавање на проблемот со пасошите. Тој требаше да знае дека тоа е многу погорчлив проблем отколку некого да смени или да казни, да донесе некакви решенија. Тука е неговата неспремност. Не го согледа вистинскиот проблем во министерството. Предходниот министер многу убаво му порача: “Сега си ти министер, решавај го ти проблемот”, посочи еден гледач во емисијата “Очи во очи” со Огнен Јаневски, каде тема беше неиздавањето на пасоши.