“Срамота е да обвинува. Прифатил да биде технички министер, треба да го решава проблемот. Тој дојде, почна да распределува 90/100 вработени, тоа му беше целта. И сега кога згусти, не знае кај да се вади. Наместо тоа да решава, ќе ги праќал чизмите да види каква кожа биле. Срамота. Искрено, ВМРО-ДПМНЕ нема кадар ” – коментира гледач во емисијата “Очи во очи” со Огнен Јаневски, на темата околу проблемот со издавањето на пасоши.