Коментар на гледач во денешното издание на утринската контактна емисија “Здраво Македонијо” на Канал 5 телевизија:

“Многу брзо ќе биде составена новата влада и истата ќе ја направи СДСМ. СДСМ мора и ќе формира стабилна влада за да нема минирања од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Не смее да се дозволи повторно да се минира Собранието или ВМРО-ДПМНЕ да не учествуваат во донесувањето на ниту еден закон, а тука пред сè мислам на реформските закони. Не се потребни нови нервози помеѓу народот, затоа сметам дека сè ќе биде глатко направено согласно Уставот и законите.” – изјави гледачот.