“Јанушев, да те потсетам….декември 2013 година, Груевски секој ден заедно со цела Влада, министри и директори на јавни претпријатија во државата, правеа трибини во сите општини. На тие ПАРТИСКИ трибини почнувајки од Груевски па се до сите директори, пристигнуваа со ДРЖАВНИ-СЛУЖБЕНИ ВОЗИЛА. Така да Вие од ВМРО-ДПМНЕ најмалку имате право да зборите за злоупотреба на службени возила.” – му одговара граѓанин на Фејсбук на генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев кој пак го обвини премиерот Спасовски за злоупотреба на службени возила.