Коментари на гледачи во дебатната емисија “Во тек” на 24 телевизија:

“Само СДСМ и Заев реално гледаат што се случува и затоа Заев не кажува басни. Мицкоски сè уште се однесува како да се наоѓа во предизборна кампања. Но, ние се стремиме кон Европа, а господинот Мицкоски едно зборува пред екранот, а друго позади екранот. СДСМ секако ќе направи влада и во наредните четири години мандат ќе оди согласно поставените барања од Европа” – изјави гледачот.

Друг гледач на иста линија додава:

“Заев ќе формира влада за да ја продолжи убавата приказна што ја започна за овие три години. Ќе биде добро за нас ако продолжат добрите работи” – заклучи гледачот.