-Се радувам и се гордеам за секоја педа изградена земја, обновена или реконструирана овде во мојата Крива Паланка. Денеска ја пуштаме во употреба рекреативната патека која води до манастирот Св.Јоаким Осоговски, инвестиција вредна 185 илјади евра, средства обезбедени од ИПА Програмата преку проектот “Одржливо искористување на културното наследство во Дупница и Крива Паланка”, сооопшти денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

2
-Пешачењето до манастирот од денеска ќе биде вистинско уживање за сите нас, прекрасна природа, мир и спокој.Чекор по чекор, Крива Паланка станува модерен, туристички, рекреативен центар, вистински пример за развој во целиот регион, и аманет оставен од дедовина, вели Николовски кој потекнува од Крива Паланка

42287264398_562149208612253_2239951081828984057_n