Она била верник и ќе се борела против разврат… не тетке си се збунила…ти си министерка и ќе се бориш против оние кои им скратиле пола живот на тие девојчиња, девојки и жени! Ќе се бориш за ОШТЕТЕНИТЕ! Разбираш???? Добро неаме политичар шо не живее у п.н.е? Шо е следно? Каменување за ,,развратните”? 100 камшика или клада?ФБ статус на Симона Спировска, откако министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи се огласи по повод скандалот со „Јавна соба“

„Јас, како човек, родител, верник и човек што ја сака Република Македонија нема да дозволам и ќе се борам оваа негативна тенденција да ја уништиме и да ја вратиме довербата во системот, државата, семејството и вербата во луѓето. Затоа, мора сите активно да се вклучиме и дадеме активен придонес во справување со неморалот, развратот, деградирање на семејството како основен столб на нашето општество.“, напиша, меѓудругото Мизрахи.

Зоран Кардула порача:

Министерката Мизрахи за јавна соба:
јас сум верник и ќе се борам против развратот
Не госпоѓо никој не го интересира дали сте верник или не ваша обврска е да реагирате и да ги заштитите жртвите.