“Во моментот со МВР раководи човек кој беше шеф на разузнавање, на кој му се случи “Диво насеље” во Куманово. Предходно кога беа на власт, каков кадар вработија? Во МВР треба да бидат луѓе кои што можат да се справат со криминалот, кој имаат познавање од правото а не аналфабети и што не знаат да пишуваат. Такви луѓе, предходната влада напика многу и го упропастија буквално како го викаа МВРО-ВМРО” -коментира гледач на ТВ 24 во емисија кај Огнен Јаневски.