Пред неколку дена во Крива Паланка во употреба беше пуштен новиот градски плоштад и градски парк.

Изградбата опфаќаше партерно уредување, асфалтирање, поплочување со бекатон, изградба на мал амфитеатар, целосна замена на комуналната инфраструктура, користење на старата коцка и зачувување на градската фонтана.

Деновиве новиот плоштад и парк се масовно посетени од кривопаланчани кои на ова место ги минуваат вечерите во пријатен амбиен.

Во продолжение погледнете како изгледа новиот симбол на градот:

4

6

9

3

5

1