Гледач во контактната емисија “Во тек” на ТВ 24 коментира на тема: “Утврдување на листите со кандидати за пратеници”:

“Обичниот народ ќе одлучи кој ќе биде и што ќе биде. Меѓутоа, првата редица на ВМРО јас ги викам јавачите на апокалипсата. Ѓорчев, Николоски, Димовски, нив нема да ги сменат, тие се пак таму. Со години се таму. Имаат пуштено корени. Значи, тој корен не се искоренува, тоа е троскот. А пушти корен – готово, останува таму и се шири! – заклучи гледачот.