“Дали господинот Чулев знаел што кажа денеска? Внатрешната реорганизација на МВР е право на работодавецот. Да го потсетиме Чулев, колку курсисти со партиски легитимации прими во МВР минатата влада со амин од општинските комитети? И сега он ке кажува што направил Спасовски. А, да го прашам министерот дали ќе ги потпише 3.000 решенија за неплатен одмор што ги бараат полицајците? Зошто им го узурпира правото на полицајците на неплатен одмор?” – реагира граѓанин кој се јави во живо на ТВ 24 во емисијата “Очи в очи”, на тема: Чулев го обвини Спасовски дека делел решенија во МВР со политички и партиски одлуки.