петок, февруари 3, 2023

Резултати од Оперативниот план за 2019 година: Рекорден буџет од 1,3 милијарди денари, реализација...

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, дополнителната заменска министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ и директорката на...

Во февруари граѓаните ќе добијат 3,8 милиони евра од поврат на ДДВ

На граѓаните за второто тримесечие од почетокот на мерката поврат на ДДВ ќе им биде исплатен поврат во износ од 233.176.601 денари (3.791.000 евра),...

Земјоделци, аплицирајте за мерките што ви се на располагање

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, продолжува со планот и програмата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој за 2019...

Власта го забрани со закон присилното извршување кај социјално загрозените граѓани

УСВОЕНИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ Денес е усвоена измената на Законот за извршување кое е одраз на реалната потреба за помош и поддршка на...

Село Спанчево ја доби првата градинка

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот Општина Чешиново-Облешево,...

Се потпиша договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце

Денес, во просториите на Владата на Република Северна Македонија, се потпиша Договор за изградба на првите два километри на автопатот Скопје - Блаце. Договорот, во...

За 2.5 години е решен статусот на 12.000 стечајци

Со најновите измени и дополнувања на Законот за стечајни работници, бројот на стечајци кои ќе земаат месечен надоместок од околу 8.000 денари до пензионирање...

За 2.5 години скоро сите општествени групи и чинители беа опфатени со нови мерки,...

🔴 Здравствените работници ги добија заслужените повисоки плати. 🔴 Стечајните работници добија месечен надоместок до пензија. 🔴 Пензионерите добија повисоки пензии. 🔴 Младите за прв пат добија нов закон со кој...

Зголемување на платите од 5% ќе добијат и соработниците во секторот на јавното здравство

Дополнително зголемување на платите од 5% ќе добијат и соработниците во секторот на јавното здравство. Покачувањето на платите на соработниците ќе започне од јуни...

Дополнителни 1.000 стечајци ќе бидат материјално обезбедени

Собранието денеска ги изгласа измените на ,,Законот за стечајци'', на предлог на Министерството за труд и социјална политика. Дополнителната заменик министерка од СДСМ, Санела Шкријељ...

Последни вести

Избор на уредникот