среда, јануари 29, 2020

Од февруари 15.500 денари просечна пензија

Санела Шкријељ, член на Комисијата за труд и социјална политика во СДСМ денеска се сретна со пензионерите во Демир Капија каде разговараше за престојното...

Најголемо зголемување на пензиите во последните 20 години

"Лицемерието и лажната загриженост на ВМРО-ДПМНЕ нема крај. Истото тоа лицемерно ВМРО-ДПМНЕ неодамна, во собранието ги кочеше новите предлог законски измени за покачување на пензиите...

Работнички права: Недела – неработен ден и плаќање по час се новите предизвици на...

Недела неработен ден и плаќање по час се новите предизвици на коишто треба да работиме идниот период. За ова ќе мора да дебатираме со...

Дополнителни 1.000 стечајци ќе бидат материјално обезбедени

Собранието денеска ги изгласа измените на ,,Законот за стечајци'', на предлог на Министерството за труд и социјална политика. Дополнителната заменик министерка од СДСМ, Санела Шкријељ...

Николовски за патот Кр.Паланка-Д.Баир: Добиено е решение за градба, може да започне оваа инвестиција...

“Денес е голем ден за мене и моите сограѓани. Со многу заложба, посветено време и работа на Владата во која бев член како и на...

ВМРО-ДПМНЕ продолжува да блокира се што е во интерес на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со штетните политики кои значат блокирање на сите проекти и решенија коишто се во интерес на граѓаните. Уште една потврда за тоа е...

Владата до општините, општините до граѓаните: 10.000 клима инвентори за домаќинствата

Владата ги расчисти правните дилеми и одлучи да ги префрли парите за инвертоери за граѓаните на сметките на општините, а тие со свои програми...

Село Спанчево ја доби првата градинка

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот Општина Чешиново-Облешево,...

Земјоделци, аплицирајте за мерките што ви се на располагање

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, продолжува со планот и програмата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој за 2019...

Повик за пензионерите за користење на услуга платена од државата

Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија, врз основа на Заклучокот од Третата седница на Владата на Република Северна Македонија бр.44-178/1 од...

Последни вести

Избор на уредникот