РЕКОРДНА ПОДДРШКА ЗА МАЛИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ХРАНА: Николовски ги додели 133-те договори со вкупна...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска ги додели 133 договори, со вкупна вредност од над 1.2 милиони евра, поддршка во набавка на...

Пензионери, учениците, студенти, самохрани родители – Преку 400 илјади граѓани ќе бидат опфатени со...

Преку 400 илјади граѓани ќе бидат опфатени со антикризните мерки, кои се очекува веќе утре да бидат на седница...

НАСКОРО: Се враќа евтината дневна струја

Од 1-ви декември 2023 година, во Македонија повторно ќе се воведе евтината дневна тарифа за електричната енергија. Оваа одлука е донесена од Регулаторната комисија...

Мартовските пензии ќе бидат зголемени за 7%

За 7% ќе бидат зголемени пензиите од март 2023 година, согласно новата методологија која налага постојан раст на пензиите. За година дена пензиите се зголемија...

ЕДНОКРАТЕН НАДОМЕСТ ЗА ЖЕНИТЕ ЗЕМЈОДЕЛКИ Платено отсуство за мајчинство

-За прв пат во историјата жените земјоделки може да користат платено отсуство за мајчинство, во висина од 81.000 денари како еднократен надоместок, информираше министерот...

Крива Паланка доби нова фитнес зона

Во Општина Крива Паланка денес беше пуштена во употреба новата фитнес зона, кај спортско рекреативниот центар-игралиште. Градоначалникот Сашко Митовски, заедно со министерот Љупчо Николовски и...

Еве до кога е аплицирањето: Повеќе домаќинства ќе добијат субвенции на сметката за струја

Министерството за економија и во 2023 година продолжува со субвенционирање на сметката за електрична енергија за домаќинства со ниски приходи. Јавниот повик за оваа мерка...

ЛИДЕРИ ВО РЕГИОНОТ СО 97% ИСКОРИСТЕНОСТ НА ИПАРД 2: Преку ИПАРД 3 нови НЕПОВРАТНИ...

Со над 2.000 потпишани договори и вкупна искористеност од 97% преку #ИПАРД2 програмата, Република Северна Македонија е лидер во регионот. Токму затоа со новата #ИПАРД3 програма #ЕУ ги зголеми средствата за...

Во март минималната плата ќе се зголеми за над 2.000, а просечната пензија за...

Март ќе биде месец кога работниците ќе добиваат повисока минимална плата, а пензионерите повисоки пензии, најавуваат владини претставници. Вчера, министерката за труд и социјална политика...

Утре проверете ги сметките – Владата ќе ја исплати помошта

Министерството за труд и социјална политика, ги известува граѓаните дека паричните средства за корисници на финансиска поддршка за справување со енергетската криза, ќе бидат...

Последни вести

Избор на уредникот