Треба ли да се повлече? За само еден месец како министерка, Мизрахи направи премногу...

На 3 јануари 2020г или пред нешто повеќе од еден месец беше избрана техничката влада која има задача да ги подготви и спроведе предвремените...

Новата методологија ја бетонираше Преспа

Моќта што им се дава на ЕУ-членките да ги замрзнат преговорите во некои поглавја, па дури и целосно да ги суспендираат, ја префрла во...

Што предвидува Законот за отпис на камати?

Отпишување на каматите за долгови дадени на извршување, кои граѓаните ги имаат кон државен орган, јавно претпријатие или установа на централно или локално ниво...

ДВ: Нова методологија-тешко со неа, потешко без неа

Потребен е висок капацитет за да се води ваков процес со сопствена визија, вели за новата методологија д-р Малинка Ристевска Јорданова од Институтот за...

РСЕ: Новата методологија, чекор назад или напред кон ЕУ?

Владата ги поздрави напорите на ЕУ за подобрување на пристапниот процес за членство во ЕУ. Опозицијата најави став по деталната анализа на официјалниот документ....

Вистиномер: Мицкоски „од ракав“ вади бројка на иселени граѓани

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во интервју за порталот Прес24 изнесе тврдење кое не го поткрепи со докази, дополнителни аргументи или, пак, извори: За 3 години...

Законот за ЈО меѓу политиката и правдата

ВМРО-ДПМНЕ бара нов закон за ЈО изготвен од професори, но барањето Министерството за правда го отфрли како несериозно. Од министерството ја повикаа опозициската партија...

Членството во ЕУ нема да се одрази негативно на верските права и слободи

Почитувањето на верските права и слободи во Северна Македонија се на еднакво или дури и повисоко рамниште споредено со земјите членки на ЕУ. И...

Левица примила донација од околу 18.000 евра од приватна фирма, Апасиев смета дека нема...

Политичката партија Левица, предводена од претседателот Димитар Апасиев, во текот на минатата 2019 година добила донација од приватна компанија во износ од скоро 18...

Лавиринтите на македонското судство: Што би требало да знаете

Политичарите во Собранието ги носат законите, а не експертите. Без оглед на гневот на јавноста, тие се водат од своите интереси и од добиениот...

Последни вести

Избор на уредникот