понеделник, јануари 30, 2023

НБ: Девизните резерви во сигурна зона, домашната економија со поповолни движења

Девизните резерви се во сигура сона, а расположливите податоци за последниот квартал од 2020 година упатуваат на поповолни движења во домашната економија, оценува Народната...

Зголемен прометот во индустријата за 21 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари – август 2021 година во однос на истиот период лани е зголемен за 21,1 отсто, соопшти Државниот завод...

Осигурениците вложија 81,2 милиони евра во полиси, 15,6 отсто повеќе од лани

Вложувањата во полиси за неживотни осигурувања достигнаа пет милијарди денари или 81,2 милиони евра во првите шест месеци од годинава што е за...

Последни вести

Избор на уредникот