Предмалку претседателот на ВМРО -ДПМНЕ Христијан Мицкоси држеше пресконференција во партиското седиште од каде порача дека на 12 април мора да има избори и дека тој ќе дојдел на власт.

Граѓаните пак, според најголемиот број на коментари не се согласуваа со неговото излагање и поставуваа коментари како:

-Молиш бога да нема избори, еден прес не знае да оддржи без да чита, си го најави поразот уште сега, вие крадете 10тина години и ја уништивте државата беа само дел од коментарите на граѓаните.