Атиџе, љубов наша!

Документарниот филм „Медена земја“ предизвика нешто што ниту еден филм во историјата на македонската кинематографија не го постигнал: нацијата поведе таква искрена, богата, на...

ЕФЕКТИТЕ ОД ПАРКИНГОТ ВО ЦЕНТАР

Имам обврска во Комерцијална кај Мериот. За чудо, многу празни паркинг места на улицата. Изгледа затоа што е 100денари од час. Плаќам оти имам...

ПРЖИНСКА ВЛАДА – РОГОВИ ВО ВРЕЌА

Она што секојдневно го слушаме од министрите и дополнителните заменици министри во преодната односно во Пржинската влада и меѓусебните подметнувања и сопки е јасен...

Чукни во ДУИ

ДУИ умешно и итромански се позиционира во предводник на социјалниот модернизам пред Албанците и заштитник на албанските интереси пред Македонците. Во пракса, самостоен, политички...

Хајката кон мене за објавувањето на книгата од бугарската авторка е примитивен обид за цензура...

Во изминативе два дена во Собранието ја дискутираме исклучително важната, пионерска, Стратегија за развој на концептот за едно општество и интеркултурализмот. И додека расправата...

Гладна кокошка, просо сонува

Гладна Кокошка, просо сонува. Пребеганиот затвореник не му беше доволна цела тортура која ја направи во неговото владеење па дури и затвор посакувал, а и...

Сите ние сме едни просечни македонски ракометари

Дел од колумната на Сашо Орданоски за Цивил Медиа: Да направиме една џепна, но амбициозно-ненаучна анализа, за најважното прашање за опстанокот на македонската нација денеска:...

Ниту на Мицкоски, ниту на Чулев им е гајле за безбедноста во државава

Техничкиот Министер за внатрешни работи не е дојден со задача да ја заштити, или не дај Боже, унапреди безбедноста во Република Северна Македонија. Судејќи по...

Злосторствата со лустацијата

Законот за лустрација требаше да биде одамна поништен. Со измените што во него ги внесоа груевистите тој се претвори во закон за бесрамно оцрнување и...

Чулев глуми апсење на Заев

Откако ВМРО пак упадна во МВРО, времениот министер Чулев гради имиџ божем е во интензивна потрага по обвинител патриот кој ќе потпише налог за...

Последни вести

Избор на уредникот