петок, декември 2, 2022

Со Николоски А. и неговите десничарски мантри против Албанците, не знам каква иднина овде...

Да ви кажам искрено, кога го слушам Александар Николоски кај што вели, „ние ќе дојдеме до 61 пратеник за да не можат Албанците да...

Преспанскиот договор продолжува да дава позитивни резултати

Првата невладина организација во Грција, која директно ќе се грижи за македонскиот јазик, е законски е регистрирана од страна на грчките државни органи и...

Не се сите исти. Социјалдемократите се подобри, и тоа сите го знаат

Има нешто во sвездите или космичките енергии за кои, да речеме, штом помислиш на некои луѓе, веднаш ти се појавуваат во твојот видокруг, не...

Самоизолација за Мицкоски

Медениот месец на Филипче завршил вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, во ваква сензитивна ситуацијата во која ни се најдува државата, а и светот воопшто?! Седум дена...

Колумна на Перо Костадинов: СЛОБОДА, ЕДНАКВОСТ И СОЛИДАРНОСТ

Социјалдемократијата најчесто се смета за прагматичен компромис помеѓу капитализмот и социјализмот. Како карактеристична политичка мисла и идеологија која пропишува употреба на демократска колективна акција...

Жртвувајте го овенот, а не човекот

Проповедниците на Аврамовите (Ибрахимови) религии во Македонија, на исламот и христијанството, направија смртен грев. Не го жртвуваа овенот, туку го жртвуваа човекот. Верските великодостојници...

Кичевски: Скопје ќе остане топло место за живеење

Измина точно една година од последните локални избори, избори во кои ВМРО ДПМНЕ ја доби локалната власт речиси низ цела Македонија. Денеска, само една...

Јанкуловски: Да, зборовите болат, погодуваат, нервираат но НЕ НЀ КРШАТ, тука сме и...

на терен: педери, хоштаплери, море маму ви јебем, мрште одовде, еве ги овие на Филипче слугите, стоки, абре сите да ве снема...... Нит станав...

ВМРО-ДПМНЕ со „вето“ на патот на Македонија во ЕУ

„Или гаранции од Брисел и Софија или нема влез на Бугарите во Устав“, е условот што ВМРО-ДПМНЕ го поставува пред меѓународната заедница и пред...

Една година од рашомонијада на грбот на Кумановци од новата коалиција

Дали Куманово е подобро место за живот, дали Кумановци живеат поубаво или Кумановци се излажани⁉️ Вие се смеете, Куманово од вас плаче! -притисок, мобинг и тортура...

Последни вести

Избор на уредникот