петок, март 24, 2023

Владата ќе набави термални камери и опрема за ЈЗУ Клиника за инфективни болести и...

Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информација за потребата за набавка на две термални камери, опрема за ЈЗУ Клиника за инфективни...

Лукаревска во Бутел: Ја преполовивме младинската невработеност, продолжуваме заедно

“Приоритетите на граѓаните ни се важни, сакаме да ги слушнеме каква општина сакаат. Разговараме, сакаме заеднички да ги креираме проектите кои им го подобруваат...

Град Скопје со 2 милиони денари ќе го субвенционира чистењето на оџаци

Град Скопје наскоро ќе објави Јавен повик за субвенционирање на домаќинства и на други субјекти на подрачјето на Град Скопје за чистење оџаци за...

Општините обврзани да изготват план против загадувањето на воздухот

Дождот го исчисти воздухот. ПМ честичките се под дефинираниот праг од 175 мг/м3. Укинати се бесплатниот јавен превоз , поскапениот паркинг и ослободувањето од...

Исплатени близу 149 милиони денари за субвенции за одгледани и заклани гоеници

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) на сметките на 152 субјекти исплати близу 149 милион денари за субвенции за одгледани...

Заев од Пробиштип: Го заштитивме достоинството на работниците, растат платите и пензиите

„Изминатите четири години и на централно и на локално ниво покажавме што значи вистинска грижа за сите, го заштитивме достоинството на работниците, го вреднуваме...

Исплатени се над 340 милиони евра кон земјоделците

Денес во Струмица се одржа програмската трибина МЛАДИ 20-24 на тема „Земјоделство“ во организација на СДММ. На трибината се обратија претседателот на Локалниот Клуб...

Спасовски: Повисока социјална помош и државна пензија се дел од политиката за искоренување на...

„Најранливата група на граѓани се нашиот приоритет за помош, за социјалната категорија на граѓани обезбедивме средства со кои ја покачивме социјалната помош за 300...

Лукаревска во Карпош: Транспарентно и отчетно за секој потрошен денар, поддршка за малите бизниси...

“Транспарентно и отчетно за секој потрошен денар, одговорни сме пред граѓаните, тоа се пари на граѓаните, заедно ги планираме Буџетите, заедно ги креираме проектите,...

Последни вести

Избор на уредникот