понеделник, јули 22, 2024

Прагот за ослободување од царина за мали пратки се подига на 90 евра од...

Од 1 јануари 2020 година ослободени од царина ќе бидат малите пратки до 90 евра. Со донесени измени на Уредбата, се зголемува прагот на...

Заев: Отпишување на сите камати на граѓаните-должници кон јавни и државни претпријатија

Владата на Северна Македонија ќе му достави на усвојување на Собранието, Предлог-закон за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички...

Ристески: За поздравување е предлогот на владата и министерството во однос на извршителите

За поздравување е предлогот на владата и министерството во однос на извршителите. Има примери каде за 300 илјади денари, за наплата стигнато е се...

Поставен првиот тастер за пешаци: Граѓаните го поздравија овој потег на Град Скопје

Скопје денес го доби првиот семафор со тастер. Ваквата регулација на семафорите веќе оддамна е пракса во европските земји, со што се зголемува безбедноста...

Дрита Исмаили на Агенда Спорт 20-24: Вложувањата во спортот да продолжат, да добиеме атлетска...

Како спортист и дел од комисија за спорт како и останатите членови сметам дека можеме многу да направиме , токму затоа што ние лично...

(ВИДЕО) Николовски во Топ тема: Се ближиме до 500 евра просечна плата

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски во студиото на Телма, во Топ тема зборуваше за повеќето донесени мерки кои се во корист на граѓаните. За...

Нема веќе бесплатни кеси во маркетите, ќе чинат најмалку 10 денари

Македонските граѓани користат од 120 до 150 милиони пластични кеси годишно во кои потоа фрлаат различен отпад. Користењето на вакви кеси кои се посочуваат...

Обезбедени се финансиски средства за платите на пожарникарите

Обезбедени се финансиски средства за плати на сите пожарникари согласно закон, како овластени службени лица од областа на безбедноста, а има и зголемување на...

На Клиниката за очни болести денеска ќе биде промовирана нова апаратура

На Клиниката за очни болести денеска ќе биде промовирана нова апаратура која треба да овозможи подобри здравствени услуги за пациентите. На промоцијата, како што е...

Дознајте колку како семејство заштедувате од укинувањето на радиодифузната такса

На 19 септември 2017 година Собранието по скратена постапка ги донесе измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со кој се укина плаќањето на...

Последни вести

Избор на уредникот