петок, јануари 27, 2023

ЕPP, чиј член е ВМРО-ДПМНЕ, ни го начукаа до Балчак

EPP - European People's Party, чиј член е ВМРО-ДПМНЕ, а нивни претставници присуствуваа на конгресот во Ротердам, ни го начукаа до Балчак, дури повеќе...

Со најдобрата менаџерка во Европа, Град Скопје и институциите под градот, нема што немаат!

Со најдобрата менаџерка во Европа, Град Скопје и институциите под градот, нема што немаат! Нема принтери, нема средство за прскање против комарци, нема гориво...

Лукароски: Освен од лажните патриоти, поддршка имаме од цел свет…

Дали познавате некој од ВМРО или Левица што би сакал за Македонија до јуни да се договори почеток за официјални преговори за членство во...

Втор директор што си поднесува оставка по назначувањето од Арсовска – Него бесплатен јавен...

Втор директор што си поднесува оставка по назначувањето од Арсовска. Филип Пасху од Градски Паркинг си замина после 10 денови. Него бесплатен јавен превоз...

Д-р Митов: 3 недели штрајк е премногу

3 недели штрајк е премногу. Премногу лесно им се одзема образованието на децата. Досега речиси сите покажавме разбирање и толеранција кон штрајкот, но не може децата...
zoran milosevski

Милошески: Не постои никаква дилема дека наводните „синдикалци“ спроведуваат партиска агенда на ДПМНЕ

И покрај основаните сомнежи дека во 15-дневниот штрајк на СОНК се замешани прстите на ВМРО-ДПМНЕ, барањата на синдикатот за зголемување на платите на вработените...

Илиевски: Претседателот на СОНК да не заборавил да се консултира за прекинот на штрајкот...

Откако го прифати покачување од 12%, плус превоз и долгочекуваното К-15, СОНК го прекина штрајкот. Денес, СОНК "одлучи" да продолжи, ама не и во градинките....

Беличанец: СОНК веќе функционира како опашка на ВМРО-ДПМНЕ

ТОКМУ ТАКА МИНИСТРЕ! ОБРАЗОВАНИЕТО Е ПРАВО НО И ОБВРСКА НА ДРЖАВАТА ДА ГО ОВОЗМОЖИ ОСТВАРУВАЊТО НА ТОА ПРАВО. ЗАВРШИЈА ПОЛИТИЧКО-СОЦИЈАЛНИТЕ ИГРИ. СОНК Е НЕСЕРИОЗНА СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА....

Илиевски: ДПМНЕ лицемерна

ДПМНЕ лицемерна. Од една страна јавно даваат поддршка на штрајкот на СОНК и наставниците. А, од друга страна градоначалниците на ДПМНЕ упатуваат согласности до директорите...

Велковска Блажева: Платата ви остана „недопрена“ во време на пандемија, кога сами си ги...

Драги наставници и воспитувачи, излезете на штрајк во 17. На раскрсници. Секој ден. Во 17 ч., тогаш обично си одиме дома ние од приватниот сектор,...

Последни вести

Избор на уредникот