Околу 5.000 полициски службеници и вработени во МВР денеска добиваат бонус плата

-Продолжуваме со континуираната грижа за стандардот и за соодветното вреднување на професионалниот статус на граѓаните. Околу 5.000 полициски службеници и вработени во МВР денеска...

Раноградинарите од с.Банско, задоволни од брзата реакција на институциите во реализација на нивните барања

Земјоделците, поточно градинарите од с.Банско, струмичко, испратија писмо до МЗШВ, локалните самоуправи и Министерстово за економија, во кое побараа помош во делот на продажбата...

Алатката за отчетност на функционерите заштеди 10 милиони евра

Оваа влада е најтранспарентна влада досега, од првиот ден ги стави пред јавноста сите свои политики, истакна Роберт Поповски министер за комуникации, транспарентност и...

ЕВН Македонија со новогодишни донации за социјално ранливите категории

ЕВН Македонија обезбеди 300 пакети со хранливи производи за социјално ранливите категории на граѓани и 650 новогодишни пакетчиња за деца на семејства во социјален...

Од парализирани во долгови за 4 години општините се раздолжија и реализираа 7 илјади...

Долгови за струја, услуги, превоз, долговори произлезени од договори со јавни и приватни фирми, камати...општините до пред само четири години беа жртви на недомаќинско...

Проширен тимот на агенти во контакт-центарот за поддршка на бизнисот во коронакризата

Владиниот контакт-центар наменет за поддршка на бизнисот и граѓаните за економските мерки за Ковид-19 го прошири тимот на агенти во повеќе надлежни министерства и...

Сугарески: Инвестиции во локалната патна мрежа и атмосферска канализација во Делчево

Реализацијата на капиталните проекти во државата не само што не застана поради корона кризата, туку тие се реализираат со многу силна динамика насекаде и...

Заев: 54 милиони денари награда за здравствените работници и помошно-техничкиот персонал, идната година повисоки...

Oбезбедуваме 54 милиони денари за награда на здравствените работници и помошно-техничкиот персонал, кои се борат против Ковид-19. Од почетокот на кризата, но и претходно,...

Николовски: Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од Свети Николе започна со доделување на договорите за закуп на државно земјоделско земјиште над 3...

Последни вести

Избор на уредникот