Во доцните попладневни часови, МВР покренала полициска акција во подрумските простории на ГТЦ. Според неофицијални информации, станува збор за нелегално приклучување на струја за „копање“ на биткоини.

Од Министерството за внатрешни работи засега нема официјални информации за што станува збор.

Се очекуваат повеќе податоци во текот на вечерта.