Исплатата на априлската пензија се очекува на втори мај, со оглед дека први мај е неработен ден.

Некои од банките пензијата најаверојатно ќе исплатат и пред празникот.

Пензијата беше покачена за 5 проценти, а следното покачување се очекува веќе во септември.