Генералниот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ, денеска беше во Вевчани, каде присуствуваше на Вевчанскиот карневал.

Карневалот во Вевчани со децении е еден од најпознатите македонски вековни обичаи, реномирана манифестација која што ја чува и промовира традицијата и ги зближува и соединува граѓаните.