Според веб страницата на Државната изборна комисија до 18.30 часот излезноста на претседателските избори е 46,31% од обработени 91,38% гласачки ливчиња. Со тоа е исполнет потребниот цензус за избор на претедател на државата.

До 18.30 часот излезноста на парламентарните избори била 53,32%.