На 12 декември СДСМ да гласа за нови лидер на СДСМ, ова е предлог одлуката што ќе оди пред ЦО. Како предлог на ИО, потврдува за Тв24 висок партиски функционер од ИО.

Ова доаѓа откако по нешто помалку од 3 часа жестока дебата Зоран Заев останал на ставот дека се повлекува.

Дебата се сели на ЦО.

Централниот Одбор ова треба да го одобри.