Министерот за економија Крешник Бектеши на својот профил на „Фејсбук“ образложи за новиот закон со кој се предвидува да нема обложувалници и казина во населени места. Неговиот коментар се однесува на новиот закон кој што е во процедура на гласање во Собранието кое работи до среда, по што ќе треба да се распушти.

На законот реагираа од Асоцијацијата на спортски обложувалници кои рекоа дека доколку се усвои, 7.700 работници ќе останат на улица, кои работат во казината и обложувалниците низ земјава.

Предходно и Албанија го спроведе овој процес со кој се дислоцираа многу обложувалници и казина кои се едни од полошите пороци на луѓето.