Во 19:30 часот се затворија сите избирачки места на кои граѓаните на Република Северна Македонија денеска гласаа на локалните избори.

Иако беше предвидено избирачките места да бидат затворени во 19 часот, изборниот процес продолжи половина час додека не гласаа граѓаните кои беа затекнати во објектите за гласање.

На следниов ЛИНК односно на страната на Државната изборна комисија можете да ги следите моменталните изборни резултати од Локалните избори.