„Во период што следува ќе видиме како ќе се развиваат работите во Собранието. СДСМ не прави отстапки во преговорите за проширување на мнозинството. Заложбите со Алтернатива ни се заеднички, а тоа се евроинтегративниот процес и прогресивните политики во државата“ кажа заменик-претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска во емисијата „Трилинг“ на ТВ24.

Таа додаде дека тоа и досега било заложба на Владата на СДСМ и тоа ќе остане и понатаму. Лукаревска најави дека во период што следува времето ќе ги расчисти сите нејаснотии.

„Битно е да го задржиме она што значи државничко владеење, како што доликува на земја кандидат за ЕУ и интегрирана во НАТО. Најважно е земјата да продолжи да функционира и покрај светските проблеми кои ни престојат, кои верувам дека ќе ги изменаџираме успешно како до сега“ кажа Лукаревска.