Ја известуваме јавноста дека МВР ги направи потребните проверки и утврдено е дека пријавата за напад е лажна, соопштија од МВР.

Се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила.

Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата, се вели во соопштението од МВР.