„Државата за прв пат, добива погон кој ќе го снабдува домашниот пазар со свежо, македонско пилешко месо. Со тоа очекуваме позитивно влијание врз домашната економија и намалување на увозот на пилешко месо.“ порача денеска вицепремиерот за борба против корупција Љупчо Николовски кој заедно со премиерот Зоран Заев и владини членови ја посетија новата инвестиција на ‘Интернационал Фреш Фуд’ во селото Гиновци, општина Крива Паланка.

2

Николовски посочи дека создавањето услови за домашно производство на храна е врвен приоритет на Владата на РСМ.

4

„Овие модерни инвестиции, особено во време на глобална пандемија, се исклучително важни за развој на регионот, за отворање нови работни места, подобрување на бизнис климата и покренување на економијата.“ – заклучи Николовски.

3