Генералниот секретар и шефот на изборниот штаб на СДСМ, Љупчо Николовски на прес-конференција кажа дека денот минал мирно и во фер и демократска атмосфера и дека се очекува СДСМ да оствари уште една победа.

„Мирен изборен и демократски ден. СДСМ им благодари на сите граѓани кои гласаа, и дадоа придонес да имаме успешен демократски ден. Им честитаме институции за организирање на модерни избори, како што доликува на една земја која е претенд на членмство на ЕУ. Беа забележани неколку изолирани неодстатоци, но без проблеми околу изборниот процес.

Гласањето со отпечаток на прст беше услов на ВМРО-ДПМНЕ, и ние како демократска партија го прифативме, за изборите да биде уште подемократски. Во нашиот аналитички центар по

Првичните трендови СДСМ и коалицијата ќе забележат уште една сигурна победа. Откако ќе добиеме први информации, ќе имаме уште една прес-конференција. “, рече Николовски.