Локалната сaмоуправа на Крива Паланка ја соопшти програмата за одбележување на Богојавление-Водици.

08.00 – СВЕЧЕНА БОГОЈАВЛЕНСКА ЛИТИРГИЈА
локација: Соборен храм Св. Вмч. Димитриј
09.30 – ОСВЕТУВАЊЕ НА ВОДИТЕ НА КРИВА РЕКА
Празнична молитва и благослов од Кривопаланечкото архиерејско намесништво
локација: мост и кеј на Крива Река
10.00 – СВЕЧЕНА ПРОГРАМА и ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА / ПИФТИЈАДА
Адријана Алачки, Клуб „Достоинствена старост“ и ресторан „Парк“

локација: Градски плоштад